't kurkhuys
Bestel nu Sole heren slippers
Sole inlegzolen kopen

DE UITDAGINGEN VAN KURK

Kurk is een bijzonder materiaal. Het is dempend, antibacterieel en voelt heel lekker aan de voeten. Maar het is van zichzelf ook nog wel stug en minder buigzaam. Dit kan problemen opleveren zoals scheuren of breken. 

Sole is initiatiefnemer van het ReCORK programma en gebruikt kurk om mooie inlegzolen, slippers en schoenen mee te maken. Dus er lag voor hen een uitdaging om kurk net zo sterk te maken als de gebruikelijke EVA materialen. En die uitdaging hebben ze vol opgepakt.
 

PRODUCT ONTWIKKELING IN ZUIVERSTE VORM

Men is met diverse specialisten ruim een jaar bezig geweest. Specialisten op het gebied van kurk en specilisten die kennis hebben vamanieren om kurk te lijmen, zodat er een stevig materiaal ontstaat. De grootste uitdaging lag in het feit dat het een duurzaam bindmiddel moest zijn. Traditionele milieu onvriendelijke lijmen vielen dus bij voorbaat af. 

Na vele honderden en wellicht duizenden pogingen is het dan gelukt! Een plantaardig bindmiddel bleek uiteindelijk de gouden formule te zijn. Sole heeft daarmee een super flexibel en sterk materiaal gecreëerd dat zich kan meten met traditioneel EVA. Net zo sterk, net zo comfortabel, maar zo veel beter voor het milieu!


Sole sport inlegzolen kopen